Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

roman37g

16. 9. 2012 20:40
Milá dámo. Malé děti se učí poznáváním.

Pejsek - haf, kočička - mňau, oheň - to je au. Váš syn je už snad ve věku kdy by mu všechno nemělo být názorně předvedeno. Síra je S a smrdí... jenže chemie není jen o síře. Proč jste si nevybrala nějaký jiný prvek? Je řada jedovatých, toxických, nebo radioaktivních. To samé se týká fyziky. Kdyby profesor předváděl malý jaderný výbuch, asi byste nebyla moc šťastná. Škoda že jste syna diskvalifikovala z normálního života. Snad se to dá ještě napravit. Až jednou nastoupí do práce tak se s ním nikdo mazlit nebude.

4 0
možnosti

já se ale slimáků fakt štítím

16. 9. 2012 20:44
Re: Milá dámo. Malé děti se učí poznáváním.

Tak ten jadernej výbuch mě fakt dostal R^ ;-D

2 0
možnosti

venenum

16. 9. 2012 20:10
jetě si dovolím jednu poznámku

Píšete - cituji "...na waldorfce museli o věcech hlavně přemýšlet a umět je použít...."

Přemýšlet můžete jen o takovém množství "věcí", jaké znáte. Stejně tak použít můžete jen to, co znáte nebo ze známého odvodíte.

Když nic neznáte, nebo umíte jen málo, moc toho nevymyslíte. Kde nic není, ani čert nebere.

Dokonce ani na internetu nenajdete nic, když nevíte co (a kde) hledat.

Taky proto je dobré umět alespoň to, co se lze prakticky ZDARMA naučit na tradičních státních základních či dokonce středních školách. Když už se ta možnost nabízí... A pro život je vždycky lepší vědět a umět toho co nejvíc. Už proto, že může být setsakramentsky dlouhý... Také je dobré umět se učít, jelikož učit se také musíme po celý život. Ať chceme či nechceme...

4 0
možnosti

já se ale slimáků fakt štítím

16. 9. 2012 19:46
to máte blbý

Celá léta na synáčka dělali učitelé ťuťu i ňuňu, aby do stresu hoch nepřišel, jistě byl podporován ve vědomí, jak je výjimečná osobnost.....ale o tom reálný život není. I přes všechna nekonečná práva, se studenti musí učit! A to se prostě vokecat nedá. Jo, často to bolí, bude koukat do knih do noci...ale nic není zadarmo.

3 0
možnosti

astrudina

16. 9. 2012 19:21
A lesníci se také starají o stav lesní zvěře,

k tomu patří i honitba, lov, co je na tom divného?

Pokud vašeho syna walfdorfská škola učila, že maso na talíři se získá z obchodu, kde se tak nějak samo vzalo, tak se zde syn dovzdělá. A hledat školu s oborem ekologie životního prostředí - no tak to asi pro vás odpovídá, ale on ten obor je na lesnické škole...;-)

Výběrem základní školy jste umožnila dítěti procházet výukou tak, že na něj nebyly kladeny žádné větší nároky - a to bylo pohodlné i pro vás.

ALe tím jste ho špatně připravila pro život - ten na něj bude klást nároky stále a vy synovi nebudete moci být pořád za zády...

6 0
možnosti

villík

16. 9. 2012 21:00
Dtto montesori !

:-/

0 0
možnosti

ivahut

16. 9. 2012 19:14
Ani já nevím, čemu se divíte,

když jste dala syna do waldorfské školy. Jak to líčíte, dopadl ještě dobře.

5 0
možnosti

Martin V2

16. 9. 2012 19:07
Podivné

Druhý článek v pořadí na stejné téma, resp. pokračování. A já z Vás mám čím dál zmatenější pocit. Skoro bych řekl, že jste klasická ženská dle vtipu - neví co chce a nepřestane, dokud to nedostane. Vaše myšlenkové pochody nechápu.

3 0
možnosti

Martin V2

16. 9. 2012 19:11
Re: Podivné

Například ten stesk, že Vás kdokoliv může vyzkoušet z čehokoliv. nevím v jakém oboru pracujete, ale to se mi během mé práce stává prakticky pořád a já na to musím být připravený. Navíc, tedy alespoň na průmyslové škole, spolu dost předmětů souviselo - fyzika a výpočty v mechanice, matematika a výpočty v elektrotechnice a podobně. Takže otázky - k čemu mi to bude, jsou dost podivné, nikdy nemůžete vědět, k čemu se Vám to v životě může hodit a štěstí přeje připraveným a naučeným.

6 0
možnosti

venenum

16. 9. 2012 18:47
Poslyšte, vy píšete

- cituji: " Na waldorské škole oceňuji fakt, že děti měli čas a dostatek prostoru vyrůst a dospět, aby si s novými skutečnostmi dokázali poradit."

Ale z toho, co uvádíte, je zřejmé, že syn si příliš neporadil...

Z vašeho předchozího článku je také zřejmé, proč tomu tak je. Hledáte především úlevy a příčiny nezdarů přičítáte "zlému okolí".

Přitom i z obyčejných tradičních pohádkových příběhů lze vyčíst, že snadné cesty vedou zpravidla do pekel.

Nevymlovejte se na nepoctivost a protekci, zhusta domnělou (viz předchozí článek), a naučte syna postavit se problémům čelem, neuhýbat a nebrečet. A buďte v tom důsledná. Každý začátek znamená šanci. Nepromarněte ji. To si syn nezaslouží. !!

9 0
možnosti

Fonon

16. 9. 2012 18:33
tyhle nářky

jsem, bohužel, nepochopil:-/

2 0
možnosti

KristinaDoubravova

16. 9. 2012 18:09
Nezlobte se na mne

, ale žijete v domění, že waldorfský sxstém výuky připravuje dítě na život, ale zatím není schopno se vyrovnat s tím, že v životě se bude muset stýkat a pracovat s lidmi, kteří jsou holt jiní, newaldorfsky smýšlející, např. učitel, a vy v tom  dítě ještě podporujete. Pokud jsem to dobře pochopila, šel Váš syn na střední, to má rodič proklepnout celý sbor? Uvědomujete si, že během let na střední se na něm vystřídá těch učitelů víc? Jako student odborné školy jsem též frfňala nad ekonomií a matematikou, kterou jsem prostě nemohla nikdy potřebovat a dnes jsou stěžejními obory mé profese. takže pokud není waldorfská škola něčím jako věštírna v delfách, nekažte, prosím, synovi život svým přístupem.

9 0
možnosti

pavel 99

16. 9. 2012 19:19
Re: Nezlobte se na mne

co píšete v úvodu mne také zaujalo. Ať koukám, jak koukám, vychází mi z toho, že walsdorfská škole jej NEPŘIPRAVILA ani na nejzákladnější "zátěž".:-/

4 0
možnosti

stellaa

16. 9. 2012 17:19
no pardon...ale

to je přece normální, že se učitel může kdykoli zeptat na probírané učivo. To čekáte před zkoušením doporučený dopis z ředitelství se seznamem otázek?

A ano, pokud dostanu jednou čtyřku a podruhé jedničku, udělá se z toho průměr, jaký by byl potom smysl učení se? Pokud Váš syn školu nezvládá, problém bude asi jinde, než v učitelích.

A doufám, že toto nečte Váš šéf, já (a předpokládám že nejen já) musím být v práci kdykoli připravena dodat odpověď na otázky týkající se mého oboru.

Jinak bych na svém místě neměla co dělat..

13 0
možnosti

venenum

16. 9. 2012 18:51
Re: no pardon...ale

přesně tak R^ ani život se nikdy neptá, jste-li na aktuální krizovou situaci dostatečně připraven a může-li tedy krize nastat. A štěstí vždy přeje jen připraveným.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS